Calendar

May 22
2021

Copenhagen, Denmark

Venue

Series of Four - Konservatoriets Koncertsal

Time

7:30 PM

Musikere:
Den Danske Strygekvartet

Andre medvirkende:
Simon Høffding, post doc, RITMO, Oslo // Andreas Roepstorff, professor og leder af Interacting Mind Center, Århus // Kristian Martini, post doc, forskningschef på Enactlab, KBH

Program:
TBA

Efter et amputeret, coronaramt 2020 kommer Series of Four stærkt tilbage i 2021. Som sædvanligt vil koncertserien være en blanding af traditionelle og nyskabende elementer: Man vil kunne opleve tilrejsende verdensmusikere, uropførelser, kanoniske mesterværker og endda en koncert, hvor videnskaben og kunsten stå side om side. Alle koncerter finder sted i Konservatoriets historiske koncertsal, og ud over de musikalske oplevelser, vil man også kunne finde godt selskab og specialbrygget øl. Velkommen til Series of Four 2021!

Bygger vi en fælles bevidsthed når vi er ”sammen i musikken”? Ved denne koncert vil Den Danske Strygekvartet, publikum og et internationalt forskningshold sammen besvare det spørgsmål og undersøge hvordan musik påvirker krop og sind. Vi har i 10 år arbejdet sammen med fænomenologen Simon Høffding, om at kortlægge den musikalske bevidsthed. Nu er turen kommet til at forstå hvordan hjerte, åndedræt, pupiller, kropstemperatur og hjerneaktivitet – hos musikere og publikum – er involveret i oplevelsen af at ”være sammen i musikken”. Med et forskningshold af biologer, psykologer, ingeniører, kaosfysikerer og musikteknologer –videnskabsfolk fra fem universiteter i Norge, Danmark, England og Tyskland – vil koncerten byde på et festligt mélange af bl.a. Beethoven, folkemusik, korte ”music & science talks” af kvartetten og co, samt psykiske og fysiologiske eksperimenter med publikum og musikere. En uforglemmelig cocktail.

Læs mere om videnskabsprojektet her

Calendar overview